Over mij

‘What’s in a name?’

Het verhaal achter de achternaam
Mijn naam is Sandra. Als Rot geboren in 1972, in 2004 getrouwd met een man met een sjiek klinkende achternaam die altijd voor verwarring zorgt. Van drie letters naar drie woorden: Looren de Jong. Daar heb ik vervolgens onze drie kinderen ook mee opgezadeld, omdat het kind in mij vond dat ik ze het alternatief niet kon aandoen. “Haha, rotte appel” was net iets te goed blijven hangen. Het mixen van achternamen binnen het gezin zou bovendien waarschijnlijk alleen maar voor nog meer verwarring hebben gezorgd.

Waar ‘Sam’ vandaan komt
Als kind bedachten mijn zus en ik – ‘Rot’ meisjes met in de jaren ’80 veel voorkomende voornamen – bijnamen voor elkaar. Mijn bijnaam werd ‘Samantha Alexandra’. ‘Sam’ werd daar de logische afkorting van. Tijdens mijn eerste baan bij een internetbedrijf werd die in stand gehouden: doordat we voor communicatie via IRC en ICQ gebruik maakten van nicknames werd ik voor veel collega’s ‘Sammie’. In de loop der tijd is het aantal mensen dat me bij mijn bijnaam noemt afgenomen, maar helemaal weg ging hij nooit.

Van Sam naar Samplicity
Ik combineerde mijn liefde voor internet met die voor het schrijven en ging stukjes schrijven op een weblog. Na verloop van tijd zocht ik een naam voor mijn blog. Met in mijn achterhoofd het idee ‘soms is het leven simpel, soms is het Sammie’, bedacht ik de naam Samplicity: simplicity (eenvoud) en Sammie gecombineerd. ‘Sammie’ stond daarbij voor mij en mijn leven: een gezin met drie jonge kinderen, werk, hobby’s en alles wat daarbij kwam kijken. Dat was soms allesbehalve simpel. Maar wel leuk!

Wat Samplicity betekent en voor jou kan betekenen
Bij de keuze voor een naam voor mijn eigen bedrijf hoefde ik niet lang na te denken: die was er al – Samplicity. Maar nu met een andere gedachte: ik wil eerlijke verhalen vertellen, met een positieve invalshoek en weinig poespas. Heldere communicatie en een duidelijke boodschap overbrengen. Andere mensen en organisaties helpen door hun verhaal voor hen te vertellen, en het daardoor makkelijker voor ze maken. Dat is wat ik graag doe.